1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Προγράμματα & δράσεις ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

Όλα αυτά τα χρόνια, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» επιλέγουν να απευθυνθούν στην αυριανή γενιά οδηγών και έχουν καταφέρει να μεταφέρουν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε πάνω από 160.000 παιδιά και εφήβους.

Το 2022, με την υποστήριξη των εταιρειών, συνέχισαν να υλοποιούνται πέντε (5) εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής που έχουν σχεδιαστεί με την αρωγή εξειδικευμένων επαγγελματιών. Επιπλέον, μέσα στη χρονιά επεκτάθηκε η συνεργασία μεταξύ της Αττικής Οδού και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, αυτή τη φορά, με τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Φακέλου για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα:

  • Το e-Learning πρόγραμμα «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο» για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2021-2022. Αποτελεί την εξέλιξη του ομότιτλου δια ζώσης διαδραστικού σεμιναρίου και δημιουργήθηκε από την «Αττική Οδός Α.Ε.» και την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, προσεγγίζοντας και ευαισθητοποιώντας γύρω από το σπουδαίο ζήτημα της οδικής ασφάλειας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Ελλάδας, και κυρίως αυτών των πιο απομακρυσμένων νησιών και χωριών. Το 2022 απέκτησαν πρόσβαση στο διαδικτυακό πρόγραμμα της Αττικής Οδού πάνω από 2.800 μαθητές από 30 σχολεία.
  • Το διαδραστικό έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια», που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Ωδείου Αθηνών, σχεδιάστηκε από διεπιστημονική ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παιδαγωγών και μουσειολόγων από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς και συγκοινωνιολόγων από τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», και υλοποιήθηκε μετά από εξάμηνη μελέτη με στόχο την προαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Στον συγκεκριμένο χώρο, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη συνεργασία και τη συμμετοχή, τα παιδιά αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, αλλά και με τους ερμηνευτές του Μουσείου και τους ενήλικες που παίζουν μαζί τους, ανακαλύπτουν πώς να κινούνται στον δρόμο, τις διαβάσεις και τα φανάρια και να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης που συναντούν γύρω τους. Το 2022 το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας υποδέχτηκε το κοινό σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε 2.852 παιδιά και 743 ενήλικες συνοδούς.
  • Ο Ψηφιακός Φάκελος Δραστηριοτήτων για την Κυκλοφοριακή Αγωγή σχεδιάστηκε μέσα στο 2022 με τη στήριξη των δύο εταιρειών και τη σφραγίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για κάθε εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προτάσεις δραστηριοτήτων για μαθητές Δημοτικού, εμπνευσμένες από το έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» που λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν τις δράσεις είτε στο διαθεματικό αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης τους, είτε στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων/εργαστηρίων για την ανάπτυξη/καλλιέργεια δεξιοτήτων. Το 2022 ο Ψηφιακός Φάκελος εστάλη ηλεκτρονικά σε 218 εκπαιδευτικούς από 139 σχολεία που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.
  • Η βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Αττικούλης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006 και έχει φτάσει αισίως στην 6η σεναριακή ανανέωση με τίτλο «Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης». Πρόκειται για ένα δίωρο θεατρικό παιχνίδι που έχει ως στόχο να μυήσει τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού στις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, με δημιουργικότητα και φαντασία. Πάνω από 1.600 παιδιά και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με τις νέες περιπέτειες του Αττικούλη, μέσα στο 2022, με τη συνολική απήχηση της παράστασης ανά τα χρόνια να ανέρχεται περίπου σε 63.000 παιδιά.
  • Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με το νεανικό συγκρότημα των Burger Project αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία των εταιρειών «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στο πλαίσιο της παράστασης τα παιδιά εξοικειώνονται με τους βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ., τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, αλλά και του skater, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σπουδαιότητα της ζώνης, του κράνους και του κατάλληλου εξοπλισμού. Το 2022, που ουσιαστικά ήταν και η χρονιά έναρξης της δράσης, πάνω από 4.600 παιδιά από 27 σχολεία χόρεψαν και τραγούδησαν παρέα με τη δημοφιλή μπάντα στους ρυθμούς της κυκλοφοριακής αγωγής.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», που υλοποιείται πάνω από μια δεκαετία σε σχολικές αίθουσες και άλλους χώρους από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Το 2022, το βιωματικό αυτό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής υλοποιήθηκε σε 75 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και συμμετείχαν σε αυτό περίπου 3.900 παιδιά. Συνολικά δε όλα αυτά τα χρόνια το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 80.000 παιδιά, με την υποστήριξη των δύο εταιρειών.

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ευρύτερα

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές εκστρατείες για την οδική ασφάλεια, απευθυνόμενες όχι μόνο στο ευρύ κοινό αλλά και σε ευάλωτους χρήστες του δρόμου (δικυκλιστές, πεζούς, κ.ά.).

Αναλυτικότερα, το 2022 οι δύο εταιρείες προχώρησαν στις παρακάτω ενέργειες:

  • Δημιούργησαν τρία (3) ακόμα ενημερωτικά videos που έχουν αναρτηθεί στο κανάλι της Αττικής Οδού στο YouTube, στα οποία, ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας αλληλεπιδρά με τους πρωταγωνιστές και μοιράζεται χρήσιμα tips. Η θεματολογία τους αγγίζει βασικές πτυχές της καθημερινότητας με στόχο πάντα την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας: οδήγηση με ποδήλατο, μωρό στο αυτοκίνητο, σκύλος στο αυτοκίνητο.
  • Στάθηκαν για μια ακόμα φορά αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας των μοτοσικλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσής τους στην ασφαλή οδήγηση μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του ειδικού Θανάση Χούντρα. Συγκεκριμένα, 30 αναβάτες – διασώστες του οργανισμού συμμετείχαν σε εξειδικευμένο πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης.
  • Πραγματοποίησαν εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία ενημέρωσης μέσω banners σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με σκοπό την περαιτέρω προβολή και προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Αττικής Οδού για την προαγωγή της κουλτούρας οδικής ασφάλειας.

Δωρεές και προσφορές σε ΜΚΟ και λοιπούς φορείς

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» βρίσκονται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επηρεάζονται από τον αυτοκινητόδρομο.

Μεταξύ άλλων, στηρίζουν ΜΚΟ και άλλους φορείς που προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο, προχωρώντας, το 2022, σε δωρεές συνολικού ύψους άνω των 35.000 ευρώ.

Χορηγίες για την υποστήριξη φορέων & εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Σταθερά παρούσες σε εκδηλώσεις και δρώμενα που προάγουν τις εξελίξεις του κλάδου, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» υποστήριξαν με χορηγίες συνολικού ύψους 6.500 ευρώ τη διεξαγωγή διοργανώσεων.

Συνεργασίες με φορείς

  • Ενημερώσεις μέσα από τις Πινακίδες Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων (VMS), σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιών (Amber Alert).
  • Συμμετοχή της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» ως μέλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς βελτίωσης του επιπέδου εξυπηρέτησης.
  • Συνεργασίες με τους περισσότερους φορείς που προωθούν την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς είναι: η Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ.ά.
  • Συμμετοχές των στελεχών των εταιρειών ως μέλη σε επιτροπές εθνικών και διεθνών φορέων, που καθορίζουν τις διεθνείς προδιαγραφές των μεταφορών και της λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων, όπως είναι η HELLASTRON (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια – HELLenic ASsociation of Toll ROad Network), η Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητόδρομων με Διόδια (Association Européenne des Concessionnaires d’Autoroutes et d’Ouvrages à Péage – ASECAP), η Επιτροπή του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου για τις Μεταφορές των ΗΠΑ (Transportation Research Board of the National Academies TRB), η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (International Road Federation – IRF) και η Διεθνής Ένωση Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητόδρομων (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association – ΙΒΤΤΑ).
  • Συνεργασίες και υποστήριξη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και γενικότερα εκπαιδευτικών οργανισμών.