1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Η Αττική Οδός για την οδική ασφάλεια

Η Αττική Οδός και η εταιρία λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» συνεχίζουν με συνέπεια να ενημερώνουν και να εκπαιδεύουν το κοινό, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και τη συμβολή στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας» 17-24/3/2011, που διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ) και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), έγινε επαναδιανομή εντύπου με μυστικά ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας, από όλους τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το ειδικό κοινό των μοτοσικλετιστών, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας της οδήγησης δικύκλου και των υψηλών ποσοστών θανατηφόρων τροχαίων με μοτοσικλέτα. Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί επανάληψη της εξαιρετικά επιτυχημένης πρώτης διανομής του ίδιου υλικού που βρήκε μεγάλη απήχηση στο κοινό των μοτοσικλετιστών.

Μέσω των σταθμών διοδίων της Αττικής Οδού έγινε επίσης η διανομή των εκπαιδευτικών εντύπων παραγωγής του ΙΟΑΣ σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, τα οποία περιέχουν οδηγίες και συμβουλές για την ευγένεια στο δρόμο, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα κρούσματα επιθετικής οδήγησης που ευθύνονται για την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων, και να ευαισθητοποιηθούν οι Έλληνες οδηγοί σχετικά με την ευγενική συμπεριφορά κατά την οδήγηση, τομέα στον οποίο υστερούν σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Ως μέλος της «Συμμαχίας για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο» και σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ, η Αττική Οδός συμμετείχε στην έκθεση που διοργανώθηκε στο Μετρό του Συντάγματος, με διανομή εκπαιδευτικού υλικού για την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, την ασφαλή οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, καθώς και την οδική ασφάλεια των παιδιών.

Παράλληλα, η Αττική Οδός και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» υπέγραψαν επισήμως την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, στις 3 Μαρτίου 2011, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα. Η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, η οποία ιδρύθηκε το 2004 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι μια Ευρωπαϊκή συμμετοχική πλατφόρμα αποτελούμενη από εταιρίες, συλλόγους, ερευνητικούς οργανισμούς και δημόσιες αρχές. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις και μοιράζονται τις ορθές πρακτικές τους με στόχο να επιλύσουν τα προβλήματα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν στο καθημερινό τους περιβάλλον. Στόχος της Χάρτας, η οποία αριθμεί περισσότερα από 2.000 υπογράφοντα μέλη, είναι να βοηθήσει στη μείωση των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων. Η υπογραφή της Χάρτας αποτελεί την επίσημη δέσμευση της Αττικής Οδού και της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» για τη συνέχιση των προσπαθειών και δράσεων στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που αποτελεί πάγια προτεραιότητα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με την κατασκευή όσο και με τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.